HTML

Travianos tapasztalataim

A blog a Travian nevű online stratégiai játékkal eltöltött éveimről, az itt gyűjtött és az ehhez kapcsolódó tapasztalataimról, ugyanúgy szól a játék pozitív és rossz oldaláról, a szürke és fekete vidékeiről egyaránt, melyeket nem feltétlenül osztanak meg a készítők a játékosokkal.

Utolsó kommentek

Archívum

Arany ami fénylik

2013.04.06. 08:23 p.a.r.t.i.z.a.n

Az aranynak nincsen szaga... Viszont a játékhoz kell. Nagyon kell. Arany nélkül nemhogy toplista, de még erős középmezőny sincs. (Kivételek akadnak.) Ha csak a termelésbónuszokat nézzük, a lassú szerveren kell 20 arany egy hétre. Ez egy 500 Ft-os sms. Ez a minimum, ha fanatikusan játszik valaki elég talán a 200-100 helyezésig. De akkor nincs a legfontosabb, az npc - ez akkor kell a legjobban ha egy nagyobb volumenű dologról van szó, telepes az elején, rezi 10, ilyesmik. A továbbiakban pedig akkor ha támadnak, a sereget menekíted, és a nyersit se akarod otthagyni ebek harmincadjára, amit nem tudsz elküldeni valahová. És nincs gyorsépítés, aki azt mondja elvan nélküle nem húzott még lassún búza tizenx szintet. Mikor először kattantam rá a speedre, azt gondoltam hogy ide nem is kell arany, annyi nyersi jön a termelésből. Pedig ide kell igazán. Ez pedig már két sms csak a termelésekre. Nem mindenki van olyan jól eleresztve anyagilag, hogy számolatlanul vegye az aranyat, ismertem olyan játékost, aki 100-200 ezret költ egy-egy szerverre. Ezen kívül kemény magyar forintokért vásárolt falvakat és farmnak való accokat. (Tetszett is mikor a MH kitörölte a nem két fillérért vásárolt accát, mikor a fülébe jutott.) Nem írom le kiről van szó, a mai napig aktív, a top10-ben van a különféle szervereken, de én nem nézek fel rá mert tudom hogy milyen úton s módon jut mindig oda. Mindig többen viszik az accot, ő adja a pénzt, és szemét módon át is veszi az irányítást a klán fölött, ahová bekerül, nem kevés szarkavarást okozva. A tudásáról is megvan a véleményem, ha farmnak való accot kell vásárolnia, erről ennyit.

Szóval kell az arany, hogyan kell tehát ellátni magunkat vele, ha a vásárlást el akarjuk kerülni. Csalással. Egy aranyfalut beregisztrálni és vinni egy másik szerveren - többnyire speed-en ha a lassún játszol - nem csalás. VIszont így heti 50 aranynál sehogyan sem lesz több, ha betartod a szabályokat, és megvárod míg törlődik a kész aranyacc és úgy indítod a másikat. Erre találták ki a Tor Browsert, az anonim böngészőt, talán pedofil vagy atombombakészítő oldalak tanulmányozására is jó, nem tudom, de ez minden egyes indításkor más ip címet ad, és nem engedi az árulkodó sütemények tartós elhelyezését sem. Ha nem vagy túl pofátlan, simán lehet akármennyi aranyaccod. Persze ezek fejlesztéséhez is sok idő kell, ha azt nézed hogy milyen órabérben dolgozol rajtuk siralmas a dolog. Viszont, miután van már egy két combosabb aranyacc, aminek a termelését jól felfejlesztetted, már szinte korlátlanul tömheted belőlük a kisebb aranyaccokat.  (A nagyobb játékos napi termelésének 3 szorosát küldheti a kisebb játékosnak.) Így később jelentősen felgyorsul a dolog. Én a következőképp szoktam, van egy aranyfalu amit intenzíven fejlesztek, mellette pedig 1-2 ahol csak a belsők vannak kihúzva, így termelik is szépen a kp-t amíg nem foglalkozol vele. Ahogy kész az intenzív, áttérek rá, és alapítom is helyette az újat. Ez bizony nettó csalás, mindenki a saját lelkiismerete szerint használja. Én amúgy sohasem csalok, nincsenek táp és védőfalvaim ha a speed-en játszom, vagy lassún. Az én lelkiismeretem elbírja mindenesetre, amolyan kegyes csalásnak tekintem. Ha a játékban magában is csalnék az önmagam becsapása lenne.

Szólj hozzá!

Címkék: travian multihunter aranyfalu aranyacc

A bejegyzés trackback címe:

https://travianos.blog.hu/api/trackback/id/tr225203606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása