HTML

Travianos tapasztalataim

A blog a Travian nevű online stratégiai játékkal eltöltött éveimről, az itt gyűjtött és az ehhez kapcsolódó tapasztalataimról, ugyanúgy szól a játék pozitív és rossz oldaláról, a szürke és fekete vidékeiről egyaránt, melyeket nem feltétlenül osztanak meg a készítők a játékosokkal.

Utolsó kommentek

Archívum

Tisztességes játék egyátalán??

2013.04.04. 11:20 p.a.r.t.i.z.a.n

Ez a poszt (és még majd sok másik) az aranyról szól - feltételezem hogy nem teljesen laikusok olvassák bejegyzésem - aki esetleg mégis ilyen annyit elárulok, hogy ebben a játékban - és sok más hasonlóban - konkrét előnyöket lehet vásárolni valódi pénzért. Ez a játékban "arany" formájában jelenik meg, amit aztán az adott csodás dolgokra lehet beváltani többnyire megadott időtartamra, vagy azonnali előnyökre. Nem kell nagyon messzire gondolni, hogy például az építkezések is azért tartanak egyre és egyre hosszabb ideig, akár napokig is, hogy a játékost az arany egyik felhasználására ösztönözzék. (Azonnali építés.) Tisztességes-e azokkal szemben, akiknek nincs erre pénzük, de játszani szeretnének? Illetve nem csak játszani, de legalább alapszinten helytállni, a tágabb élmezőnyhöz tartozni, és nem 'farm"-nak maradni akit mindenki kirabol? Nem nehéz felfedezni a retorikában, megjelenésben (medálok) sem az inspirációt arra - a "legnagyobb harcosok", a csábító színes medálok, - hogy mi is nagy játékosok legyünk, bármi áron... Akikre felnéznek, egy virtuális világban is de felnéznek, ez is mákony az esetleg egyébként lenézett, és amúgy érdektelen személyiségeknek. A játék elhiteti veled, hogy arannyal mindezeket megkaphatod. Még a leghülyébb játékosnak is leesik, hogy bizony arany nélkül nincs fejlődés, akármekkora kocka vagy maximum a tisztes helytállás marad, de toplistáról, medálról nem is álmodozhatsz, vagy hogy a top szövetségek próbálnak meg magukhoz csábítani már a játék elején. Annyit elárulhatok, hogy ha valaki az életben egy mellőzött, lenézett személyiség, itt a játékban sem lesz másmilyen, sok-sok arannyal sem, nem tud megváltozni senki sem olyan mértékben hogy teljesen más valóját mutassa a gépi világban.

A céget is meg lehet érteni, hiszen a több száz szerver fenntartása, a több millió játékos kiszolgálása irdatlan pénzbe kerülhet, aki ez ellen tiltakozik nem ezen a földön jár. Annyi dícséret azért jár a cégnek, hogy arany, (akár vásárolt, akár szerzett) nélkül is lehet játszani, de ez garancia a középmezőnyre, legalábbis a nagy átlagot nézve. Fogok majd írni róla, hogyan lehet a világ szegényebbik felén hozzájutni az aranyhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://travianos.blog.hu/api/trackback/id/tr295187751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása