HTML

Travianos tapasztalataim

A blog a Travian nevű online stratégiai játékkal eltöltött éveimről, az itt gyűjtött és az ehhez kapcsolódó tapasztalataimról, ugyanúgy szól a játék pozitív és rossz oldaláról, a szürke és fekete vidékeiről egyaránt, melyeket nem feltétlenül osztanak meg a készítők a játékosokkal.

Utolsó kommentek

Archívum

Klánválasztás

2013.04.05. 22:52 p.a.r.t.i.z.a.n

Klánválasztás a játék elején. Ezt szoktam a legtöbbször elrontani. Általában, ha végigviszek egy szervert annyira lefáradok, hogy kisebb-nagyobb pihenőket iktatok be utána, így nem tartozom egyik nagy kláncsoport törzsgárdájába sem, noha néhányat megjártam. Nem is beszélve arról, hogy sokszor van arra példa, hogy egy nagynevű klánt teljesen más játékosok alapítanak meg egy új szerveren, és közük sincs a törzsgárdához. Ezekből általában egy nagy lufi lesz, sokan felülnek a "nagy" névnek, csatlakoznak, ezáltal a klán felfúvódik az elején, betelik, különféle alklánok alakulnak hasonló néven, mindenféle égtájakon, aztán persze ez a lufi ki is durran annak rendje - módja szerint, hiszen nem a megszokott, profikból álló vezetés irányítja, akik nemhogy egy klánszövetséget, de még egy nagy klánt sem tudnak irányítani. Persze előfordulnak hogy csatlakoznak erős, meghatározó játékosok is hozzájuk az elején, de ahogy találkoznak a dilettantizmussal, továbbállnak, és távozásuk szele összedönti a kártyavárat. Nem írok neveket, de mi is jártunk így, mikor egy top 2-3. rabló germán accot vittünk két társammal, elfogadtuk egy, akkor az első helyen álló klán hívását, beleszaladva a fent említett esetbe. Távozásunk után elkövették az egyik jellemző hibát hogy bennhagytak a skype szobában - így élőben követhettem a 'híres" klán összeomlását miután kiléptünk. És azt is, hogyan fikázták az akkor talán 19. helyen álló klánt, amelyik szervergyőztes lett abban a fordulóban, konkurencia nélkül a speeden. Egy, de egy játékos vagy vezető nem volt aki szóvá tette volna, hogy emberek, az a klán már most a legjobb a pont/létszámot nézve...  Szóval jókat derültem a dolgon annak idején, és elégedetten hátradőlve figyeltem hogyan lesznek az enyészeté egy legendás név amatőr bitorlói.

De visszatérve a bejegyzés címére, szeretnék néhány tanácsot adni ez ügyben. Nagyon nem mindegy, hogy az illető milyen tapasztalatokkal, kapcsolatokkal rendelkezik régebbről, más szerverekről. Tegyük fel, hogy egy nagyobb tudású, ám nem fanatikus, de tapasztalt játékos dönt úgy hogy elindul a szerveren, és véletlenszerű égtájat választ. (mert nincsenek beregisztrált tömő és védőfalui ugye...), és tisztességesen nekiáll játszani, de nem feltétlenül tör a top felé. Ez a réteg adja amúgy a játék krémjét, van egy felső néhány százalék akik más naprendszerben vannak, és vannak a farmok vagy farmjelöltek. Szépen fejlődik a kis környékén, egymás után kapja a megkereséseket a különféle klánoktól. Az első tanács, el kell kerülni nagy ívben a kisebb környékről több tagot magához vonzott klánokat. Ezek majdnem mind kezdők, akiknek nem sok fogalmuk van a játékról, beugrottak a klánba az első meghívásra, nagy valószínűséggel lesznek az ilyen klánokból farmok. Ha ilyet látsz a 10-15x10-15-ben, egy névtelen ám több tagú klán, inkább a farmlistára tedd fel őket, és hacsak nem ismerősök lehetőleg ne legyenek klántagok a vadászterületeden. A legjobb persze felmenni a topba - majd kitérek ennek lehetőségeire is egy posztban - és várni a profik meghívóit. A tanácsom, az értelmesebb meghívásokat hagyd függőben, de egyúttal keress égtájadon egy top 20 klánt, és oda próbálj bekerülni. Alaposan tanulmányozd a klánt, elhelyezkedésüket, tagjaikat, hamar kitűnik hogy valóban profi klánról van szó vagy csak silány utánzat. Az akadémiákat nagy ívben el kell kerülni, ők a nagyok tápolói, védelmi vésztartalékai, cserébe csak egy látszólagos biztonságot kapnak amit a név kínál. Persze, majd a fő klán támadói koptatják a seregüket egy noname farmoló miatt? Na persze. Komolyabb játékos nem lép ilyen klánba.

Szólj hozzá!

Címkék: klán skype travian klánválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://travianos.blog.hu/api/trackback/id/tr905202756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása